Montage handleiding Houtmoat picknicktafel

Ons doe-het-zelf bouwpakket is zorgvuldig samengesteld om je een vlotte doe-het-zelf ervaring te bieden, ongeacht je klusvaardigheden. In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee door het montageproces van jouw nieuwe Houtmoat picknicktafel. Van het uitpakken van de onderdelen tot de laatste schroef, wij zorgen ervoor dat je met gemak en vertrouwen je picknicktafel kunt opbouwen. Laten we samen aan de slag gaan en creëer de perfecte ontmoetingsplek voor familie en vrienden in jouw buitenruimte.

Benodigdheden: accuboormachine met bithouder en centimer.

Stap 1: controleer pakketinhoud

Om er zeker van te zijn dat je alle spullen van ons hebt ontvangen is het verstandig te controleren of je alles hebt ontvangen. De volgende onderdelen moeten meegeleverd zijn:

 • 1x Tafelblad
 • 2x Bank
 • 2x Poot (3 poten indien 300cm picknicktafel)
 • 2x Schoor
 • Doosje met schroeven en Torx T25 bitje
 • Doe-het-zelf beitspakken (indien meebesteld).

Mocht je één van deze onderdelen ontbreken, neem dan direct contact met ons op.

Stap 2: Zorg voor je VeiligheiD

Veiligheid staat voorop! Voordat je begint met de montage van je picknicktafel, neem een moment om de volgende veiligheidstips en instructies door te lezen:

 1. Draag beschermende kleding: Het is belangrijk om geschikte werkkleding te dragen, inclusief stevige schoenen (bij voorkeur met stalen neuzen) en, indien nodig, werkhandschoenen om splinters te vermijden. (Wij doen uiteraard ons uiterste best om splinters te voorkomen, maar helaas, zien ook wij zien wel eens wat over het hoofd). 

 2. Werk in een geschikte omgeving: Zorg ervoor dat je werkplek schoon, droog, en ruim genoeg is. Een vlakke ondergrond helpt bij het correct monteren van de tafel. Houd kinderen en huisdieren op veilige afstand van de werkplek om ongelukken te voorkomen.

 3. Gebruik van gereedschap: Als je elektrisch gereedschap gebruikt, zorg dan dat je bekend bent met de veiligheidsvoorschriften en weet hoe je deze veilig gebruikt. Houd elektrisch gereedschap buiten bereik van kinderen.

 4. Til technieken: Als je zware onderdelen tilt, gebruik dan de juiste tiltechnieken. Til vanuit je knieën en houd de last dicht bij je lichaam om rugletsel te voorkomen.

 5. Controleer onderdelen: Controleer alle houten onderdelen op uitstekende spijkers, schroeven of splinters voordat je begint. Verwijder of verzacht scherpe randen met schuurpapier.

 6. Ventilatie: Als je van plan bent om de tafel te beitsen of te schilderen, zorg dan voor voldoende ventilatie in je werkruimte

Voor deze veiligheidsrichtlijnen te volgen, zorg je voor een veilige en aangename bouwervaring. Neem bij twijfel altijd contact op met een professional of raadpleeg de klantenservice voor hulp.

Stap 3: Montagestappen

In de volgende stappen laten we je zien hoe je de tafel snel en eenvoudig kan monteren. Om te beginnen leg je het tafelblad op de kop op de grond. Wij adviseren dit te doen op het gras. Leg voor de bescherming een deken onder het tafelblad.

3.1 Poten monteren

Het tafelblad heeft aan de onderzijde een aantal tafelblad onderliggers. Schroef de poten aan de buitenkant hier 5 schroeven aan vast. Wij hebben de gaten al voorgeboord. 

3.2 Schoren monteren

Voor de stevigheid monteer je aan beide poten een schoor. Zorg ervoor dat de poot haaks op het tafelblad staat. Als je een 300cm tafel hebt dan beschikt de middels poot niet over een schoor. Deze haalt de stevigheid uit de bank

3.3 BANKEN monteren

Draai de tafel om en leg de banken op de poten. Zorg dat de bank aan beide kanten van de poot even ver uitsteekt. Draai vervolgens de banken vast aan de poten.

Uitleg Houtmoat doe-het-zelf-bouwpakket

Stap 4: Beitsen

Heb je een Houtmoat doe-het-zelf beits pakket afgenomen of ga je de tafel zelf beitsen? Kijk dan op onze pagina “hoe beits ik een picknicktafel” voor verdere instructies, informatie en tips.

Douglas picknicktafel 300cm onbehandeld

Picknicktafel onbehandeld

Douglas picknicktafel 300cm in de beits van bovenaf

Picknicktafel behandeld

Onderhoud

Onderhoud van je picknicktafel is belangrijk als jij de maximale levensduur eruit wilt halen. Wil jij meer weten over het onderhoud van je picknicktafel? Kijk dan bij ons op de website bij onze onderhoud tips voor Douglas picknicktafels.